Det har nå kommet bud på 50 000,-

Fotograf Roger Svalsrød har gitt fem bilder til Hand 2 Hand. Nå skal bildene med Halden-motiver auksjoneres bort.

Den anerkjente fotografen selger disse bildene for 20.000 kroner per stykk. Det er med andre ord en svært verdifull gave han har gitt bort til Hand 2 Hand.

– Opptatt av mennesker

Roger Svalsrød har selv engasjert seg ved å bli med i hjelpeorganisasjonen gjennom Hand 2 Hand Frivillig som består av rundt 40 personer i Norge.

– Det var på et av disse frivilligmøtene at Roger Svalsrød slapp nyheten om at han ønsket å donere fem bilder. Vi reagerte veldig positivt, for å si det mildt, sier Tom Andreassen til Halden Arbeiderblad.

Roger Svalsrød gir følgende forklaring på hvorfor han ønsker å gi bort den verdifulle gaven.

– Jeg får helt opplagt et problem med meg selv når jeg ser at folk har det vondt. Og det er jo akkurat det Tom sitt arbeid er tuftet på. Han er også fotograf og vi har lært hverandre å kjenne. Vi er opptatt av mennesker begge to, sier han.

Fem lokale motiver

De fem motivene er alle hentet fra Halden. Bildene er fra Indre havn, Klokketårnet på Fredriksten festning, Svinesundbroene, Tista med Saugbrugs i bakgrunn og et motiv av statuen granitthånda på Svinesundparken.

Samtlige motiver er en del av en dokumenter hvor fotografen tar utgangspunkt i det faktum at Østfold blir til Viken. Noe han for øvrig er sterkt imot.

– Jeg vil fotografere punkter steder og bygg i Østfold, men vil lage bildene noe annerledes. Derfor drar jeg inn vann og skyer og har til dels ekstremt lange eksponeringer – noe som gir et annet uttrykk, sier han.

Ambulanse og brannbil

Tom Andreassen i Hand 2 Hand er svært takknemlig for den sjenerøse gaven.

– Vi er selvsagt veldig glade for at Roger gir oss disse bildene. Nå håper og tror vi at kommune og næringsliv – gjerne også privatpersoner – blir med på auksjonen, sier han til Halden Arbeiderblad.

Inntektene skal gå til det største prosjektet som organisasjonen noen gang har startet og som retter seg mot utdanning, helse og sikkerhet.

– Vi har allerede fått satt opp en IT-avdeling på en skole i Romania takket være lærere og elever ved Halden videregående skole. Nå har vi fått tilbud om å kjøpe en brannbil og en ambulanse – begge brukt, men fullt utstyrt – fra Jessheim for 200.000 kroner. Det er nesten gi-bort-pris, men likevel mye penger.

Starter auksjonen nå

Pengene fra auksjonen vi uavkortet gå til kjøpet av brannbilen og ambulansen. Målet er at kjøretøyene skal være på plass i Romania i mai/juni 2019.

– Auksjonen starter når og vi setter utgangsbudet til 10.000 kroner per bilde. Bildene kan kjøpes hver for seg eller som en serie, sier Tom Andreassen.

Fotografen selv håper nok at bildene hans blir solgt som en serie og har også et håp om en spesiell kjøper.

– Jeg synes Halden kommune burde kjøpe alle bildene og henge dem på rådhuset, sier han.

Har du lyst til å by på bildene? Send  en  SMS med navn og bud til 97776374
Du kan også sende bud på mail til tom@h2h.no

Tekst og bilde lånt av Halden Arbeiderblad ved Trine Bakke Eidissen

Her ser du bildene som skal auksjoneres bort, dette er eksklusive bilder som det finnes kun 5 eksemplarer av hvert motiv av. Og de er ferdig innrammet.