Her er noen av inntrykkene til vår ambassadør Åge Sten Nilsen etter en tur med H2H til Romania

«Noen inntrykk fra min tur til Romania for å støtte H2H (Hand 2 Hand), en liten veldedig organisasjon som jobber blant trengende i Romania. De har et program som inkluderer utdanning, helse, sikkerhet og terapi.

Det har vært overveldende å få se med egne øye håpet og gleden de sprer til noen av de mest fattige områdene i Europa. Spesielt hos en familie vi besøkte i landsbyen Vartoapel de Jos. Til tross for at familien er blant de fattigste i Europa, er arbeidsløse og strever på daglig basis med å overleve, har de tatt til seg en gutt som har blitt misbrukt og mishandlet for å gi han kjærlighet og en sikker tilværelse. Det setter ting i perspektiv.

Besøket på barnehjemmet for barn med funksjonshemming i byens sektor 6 var en annen sterk opplevelse. En gutt som fikk et håndkle ble så glad at han var på gråten, og lurte på om det virkelig var slik at han kunne beholde håndkleet. Han måtte spørre flere ganger. Det var nesten for godt til å være sant at han fikk sitt EGET håndkle.

Vi møtte også ordføreren i dette lille samfunnet og så byens brannbil. Utrolig nok har den ikke vært mulig å bruke på evigheter. Heldigvis har H2H klart å finansiere en ny brannbil takket være donasjoner, og lokalsamfunnet har allerede bygget ny garasje til bilen, og venter ivrig på at brannbilen skal ankomme.

En stor, stor takk til Tom Nicolae Andreassen og hans team som ga meg muligheten til å delta i å bringe smil om munnen og glade ansikt til de som har utfordringer langt utover det vi kan forestille oss er mulig i 2018.

Jeg skal helt sikker tilbake for å møte mine nye venner og familie.

– Åge»

H2H er veldig glade for å ha Åge Sten Nilsen som ambassadør for vår organisasjon. Tidligere har han flere ganger stilt opp gratis på konserter i Norge der billettinntektene i sin helhet har gått til våre prosjekter i Romania.

Nå i månedsskiftet august/september passet det at han ble med til Romania for å se noen av de tiltakene pengene har gått til. Han har delt sine inntrykk i eget innlegg øverst på denne siden. Det som også må tas med er at Åge stilte opp med egen konsert i den populære klubben Clubul Țăranului i Romania.

Med på turen var også Malin Möller, en singer/songwriter bosatt i Halden. I likhet med Åge har hun tidligere stilt opp på veldedigkonserter for H2H.

Turen ble avsluttet med deltakelse i det populære radioprogrammet «Psihologul Muzical». H2Hs ledr og grunnlegger Tom Andreassen ble intervjuet mens både Åge og Malin spilte og sang.
Takket være konserten og radioprogrammet ble det samlet inn nok penger til leirturen for 25 ungdommer som er planlagt. Dette kom i tillegg til midler som er samlet inn via Facebook.

Stor takk til Åge, Malin og de lokale brannmennene som var med på turen for å forberede mottak av brannbil og opplæring i det nye utstyret som følger med brannbilen.