Høsten 2017 kom østfoldforfatteren Tom Thowsen ut med spenningsromanen «Kayaweta», som er hans tredje roman. Den har fått gode anmeldelser i lokalavisene i Østfold. De omtaler den som spennende, lærerik og velskrevet. I tillegg har den engelske utgaven fått strålende anmeldelser på Amazon — verdens største bokmarked. «A fun-filled archaeological adventure»

Citadell Forlags omtale av boka:

Arkeologene Elise og Jim avdekker et funn ved Lysekloster som kan føre til at historiebøkene må omskrives, noe som fører dem ut på en halsbrekkende oppdagelsesferd i USA, der Elise begynner å se syner. En stemme fra fortiden forsøker å vise henne vei, og det er den mystiske indianerkvinnen Kayaweta. Eller er det bare hennes fantasi som spiller henne et puss? 

Det hele blir to fortellinger vevet sammen til en. Fra middelalder og nåtid. Med riddere, munker og indianere. Kjærlighet, maktkamp og dramatikk. Forholdet mellom Elise og Jim settes også på prøve. Karrieren, vennskapet – alt står på spill.

Les utdrag fra Kayaweta her: https://issuu.com/tomthowsen/docs/utdrag_fra_kayaweta

Kort om forfatteren:

Tom Thowsen (f. 1964 i Halden) er nå bosatt i Fredrikstad. Han er utdannet reklametegner og har jobbet med design i 21 år. I dag jobber han på Stabburet, i tillegg til å skrive bøker.

Stor researchjobb bak boken:

Det underliggende temaet i spenningsromanen «Kayaweta» – «våre nordiske forfedres kontakt med indianerne i Nord-Amerika før Columbus» – er innsamlet gjennom en tiårs periode av forfatteren.

Små puslebiter som er flettet inn i romanen. Genetiske spor, gamle dokumenter, arkeologiske funn og den svært omstridte Kensingtonsteinen, en runestein som ble funnet i USA i 1898. Men også en potensiell ukjent oppdager fra Vestlandet ved navn Pål Knutsson.

Kontakt:

Forfatter Tom Thowsen er tilgjengelig på telefon +47 952 45 629 og på mail: thowsen@msn.com

*Sioux er et amerikansk urfolk, indianerstamme eller en av de opprinnelige nasjoner (stammer) i Nord-Amerika. Begrepet «sioux» omfatter enhver etnisk gruppe innenfor den store siouxstammen eller enhver av stammens mange språkdialekter. Siouxindianerne består av tre hovedgrupper basert på siouxspråkets dialekter og underkulturer: santee, yankton-yanktonai, og lakota.

I dag har siouxene mange adskilte stammemyndigheter spredt over flere reservater og samfunn i Nord-Dakota, Sør-Dakota, Nebraska, Minnesota, og Montana i USA, og i Manitoba og i det sørlige Saskatchewan i Canada.

Bestill boken her:
300,- + 80,-i frakt (Norge)

 

[contact-form-7 404 "Ikke funnet"]